Bijuteriile au fost dintotdeauna cele mai bune prietene ale femeilor si podoabe care le-au conferit un plus de senzualitate si frumusete. Fie ca au fost realizate din aur, argint, bronz, diverse aliaje semipretioase sau pur si simplu din lemn, sfoara si alte materiale naturale, podoabele au reprezentat de-a lungul timpului modalitati de infrumusetare cotidiana, de protectie impotriva spiritelor rele, simboluri ale prosperitatii, ale rangului social, dar si elemente specifice unui ritual pe care femeile il practica spre a deveni mai atragatoare pentru sotii si iubitii lor.
Descoperit inca din anul 3000 i.Hr. in Anatolia, argintul era considerat un metal pretios, larg utilizat la confectionarea bijuteriilor cu care femeile si barbatii isi impodobeau bratele, a inelelor cu diverse pietre mari, a podoabelor de cap, dar si a diverselor ustensile casnice si a monedelor. Pana la descoperirea tehnicilor metalurgice de separare a aliajelor, in Egiptul antic si in Mesopotamia se utiliza un amestec de argint cu mici proportii de aur numit electrum alb, care era apreciat chiar mai mult decat aurul datorita raritatii sale in regiune, si care avea o stralucire deosebita.
Ulterior, procesele de extractie si prelucrare a argintului au evoluat, astfel ca au fost decoperite o multime de alte intrebuintari ale metalului pretios: electrotehnica (prezinta cea mai buna conductibilitate electrica), medicina (este foarte bun antioxidant si dezinfectant), arta cinematografica si fotografica, industria chimica, etc.
Foarte cautate de catre doamne si domnisoare sunt bijuteriile de argint, clasice, elegante si rafinate: de la cercei, bratari, inele, verighete, lantisoare, coliere, diademe si altele. Dintre toate aceste accesorii, cerceii din argint se bucura de mare success, fiind versatili, in diverse modele, dimensiuni, cu pietre pretioase ori semipretioase, astfel incat dau un plus de feminitate oricarei tinute la care sunt asortati. Prin insesi culoarea sa, argintul este asociat lunii, elementului feminin, ca atare exprima puritate, speranta, dar si detasare, intelepciune, inclinatia spre reverie.
De asemenea, sunt o multitudine de traditii si mituri legate de puterea benefica a argintului, cum ar fi faptul ca purtarea unei bijuterii din acest metal ofera protectie de fortele oculte, de anumite boli, luptand impotriva unor virusi si radicali liberi, chiar se aprecia inca din antichitate ca cei care au asupra lor obiecte din argint au o sanatate mai buna. Asadar, vara aceasta, putem alege o pereche de cercei din argint, care pe langa faptul ca pun in evidenta orice tinuta, pot determina si efecte benefice asupra organismului nostru.
Indiferent ca dorim sa stralucim la o petrecere somptuoasa ori sa aratam impecabil la o plimbare in oras, putem gasi perechea de cercei din argint potrivita: o pereche de cercei din argint in forma de candelabru, brodati cu cristale ori pietre semipretioase, care merg foarte bine cu un coc si o rochie de seara, punand in valoare decolteul, ori o pereche de cercei din argint mai mici, prinsi cu surub, de forma patrata si ornati cu cristale incolore, care poate evidentia o tinuta casual, adecvata zilelor toride de vara.
Alte modele de cercei din argint in voga sunt cele fanteziste, care imbina metalul pretios cu pene, fundite, chiar sfori pentru a imita motive florale, tribale, etc., cele supradimensionate, de forma rotunda, patrata, romboidala, care se poarta fara alte accesorii deoarece capteaza intreaga atentie asupra lor, ori modelele de dimensiuni reduse, ornamentate cu perle, cristale Swarovski, ametist, coral, turcoaz si altele. Daca doriti sa fiti regina noptii la orice petrecere estivala, nu ezitati sa purtati o pereche de cercei din argint!
Lasă un răspuns