Acupunctura trateaza afectiuni serioase

acupunctura

Cateodata, cand pastilele nu au niciun efect in tratarea unei afectiuni, este bine de stiut ca exista si alte metode de tratament ce pot ajuta destul de mult organismul sa depaseasca un astfel de impas. Una dintre aceste metode de tratament este acupunctura, mai pe intelesul tuturor, aceea metoda de tratament care se realizeaza introducandu-se ace in piele. Despre acupunctura este bine de stiut ca face parte din medicina chineza traditionala, ea fiind folosita cu succes inca din vremuri stravechi, mai exact de acum 5000 de ani. Exista destul de multe tratate chinezesti care confirma acest lucru, iar majoritatea dintre acestea au fost redactate de medicii curtilor regale din acele vremuri.

Dupa cum spunea, pentru aceasta metoda de tratament se folosesc ace de acupunctura, care se infig in piele. Insa este bine de stiut, ca aceste ace de acupunctura nu se introduce in piele la intamplare, ci in locuri bine definite care se numesc puncte de acupunctura. Specialistii sustin ca acupunctura reprezinta o metoda de tratament ce poate fi folosita cu brio in tratarea oricarei afectiuni. Tratamentul cu acupunctura trebuie neaparat sa fie insotir de un tratament pe baza de plante medicinale, care actioneaza la nivel organic pentru a regenera tesuturile si organelle afectate.

Printre afectiunile care au fost tratate cu succes cu ajutorul acupuncturii se numara tumorile benign si maligne, durerile cronice ale vertebrelor, discopatia, hernia de disc, osteoporoza, artroza, insomnia, depresia, anxietatea si lista poate continua cu afectiuni si mai grave printre care se numara diabetul, chisturile ovariene, hepatita si chiar pancreatita.

Durata unei sedinte de acupunctura

Durata unei sedinte de acupunctura, de obicei, este stabilita de medic in cadrul unui consult, insa cei in domeniu spun ca ea poate fi cuprinsa intre 10 si 60 de minute. Efectele vizibile ale acupuncturii pot aparea numai dupa 3-4 saptamani de tratament, deoarece de acest timp are nevoie organismul de a se echilibra.

Statisticile arata ca cei mai multi pacienti doresc sa scape de stres cu ajutorul acupuncturii, iar la majoritatea dintre acestia, terapia a dat roade, deoarece acupunctura actioneaza in vederea reglarii activitatii neuro- endocrine si chiar si pentru oxigenarea tesutului cerebral. Un numar mare de persoane care mai apeleaza la acupunctura sunt cele care vor sa scape de surplusul de greutate, insa in acest caz tratamentul in sine este insotit si de o dieta corespunzatoare. Marele avantaj al tratamentului cu ace de acupunctura este acela ca el nu poate fi insotit de reactii alergice, fapt care il face dorit de un numar foarte mare de persoane, chiar si in tara noastra.

In concluzie putem spune ca acupunctura este o metoda de tratament destul de eficienta in tratarea unor afectiuni destul de serioase, in cazul carora, uneori, pastilele prescrise de medici nu au niciun rezultat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*