Beneficii ale ventuzelor medicinale pe care si stiinta moderna le sustine

ventuze masaj silicon

Terapia cu ventuze este antica. De-a lungul mileniilor a suferit destul de multe tranformari. La inceput erau folosite cornuri de animale ca instrumente. Apoi a inceput sa fie popular bambusul. Astazi se utilizeaza sticla, fiind un material mai igienic, mai sigur si mai usor de folosit. De asemenea, daca ne intoarcem cu mii de ani inainte, chinezii spuneau ca ventuzele elibereaza qui-ul, energia vitala care era blocata. Aceasta era o alta lumea, inainte ca stiinta sa fie stiinta si pe cand traditia reprezenta totul. Astazi tot despre blocaje e vorba. Dar despre unele de sange si limfa. Perspectiva s-a schimbat, dar nu complet.

Revenind la materila, ventuzele de sticla pot fi incalzite usor, cele din bambus, nu. E nevoie de caldua pentru a se forma un vacuum care sa duca la eliminarea blocajelor. Cand pui ventuza pe piele, aceasta, dar si muschii sunt trasi in sus. Este creeata astfel o presiune, care aduce efecte pozitive. In acelasi timp, aduce si invinetirea pielii, dar cu cat se intampla asta intr-un mod mai accentuat, cu atat specialistii spun ca terapia functioneaza mai bine. Exista si o alta metoda e folosi ventuzele. Terapia umeda presupune mici incizii la nivelul pielii, pentru a lasa si niste sange. Pare antic, dar functioneaza si e sigur, in mainile unui specialist. Pentru cei interesati de ventuze din silicon, le pot gasi pe magazinul online Yanno.

Care sunt beneficiile

  1. Elimina slabiciunea corpului. Slabiciunea este cauzata de boala sau de oboseala. Iar terapia cu ventuze de scapa de ambele, oferind o stare generala mai buna. Totul are de-a face cu eliminarea blocajelor si a toxinelor, poate chiar cu scurgerea energiei, desi aici unii specialisti nu ar fi de acord.
  2. In trecut, oamenii credeau ca receala este cauzata de “sangele rau”. Stiinta moderna nu este de acord cu asta, dar totusi nu neaga ca ventuzele pot fi de ajutor. Este demonstrat faptul ca agentii patogeni dispar mai usor din organism in urma unei terapii cu ventuze. De asemenea, te vei simti mai bine si mai energic, lucru excelent atunci cand esti racit.
  3. Imbunatateste circulatie. Este destul de clar, nu? Decongestionarea circulatiei duce la intarirea venelor si arterelor si la o imbunatatire generala a sistemului imunitar. Starea de sanatate se va imbunatati si vei avea un grad mai mare de protectie impotriva bolilor. Deci totul este spre bine.
  4. Ajuta sistemul nervos. Ventuzele relaxeaza organismul. In acest mod, vei raspunde mai usor la cerintele mediului. Te vei simti mai odihnit, vei face fata mai bine solicitarilor exterioare. Creierul tau va raspunde mai rapid si mai eficient. De asemenea, depresia si anxietatea pot fi si ele mai usor tinute sub control.
  5. Contribuie la vindecarea bolilor de piele. Multe boli de piele apar din cauza bacteriilor carora organismul nu le poate face fata. Si asa cum spuneam mai devreme, terapia cu ventuze imbunatateste sistemul imunitar. De asemenea, ajuta limfa sa circula mai bine, iar limfa poate lupta impotriva bacteriilor. Specialistii recomanda ventuzele in cazul acneei, a petelor rosii sau a zonei zoster. Poate ca efectele nu sunt directe, dar contribuie la o vindecare mai rapida.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*