Beneficiile uleiului de argan

ulei-de-argan

Uleiul de argan este extras din semintele fructelor copacului cu acelasi nume, care este originar din Maroc. Inca din cele mai vechi timpuri, femeile din Maroc foloseau ulei de argan pentru infrumusetarea pielii si nu numai. Despre ulei de argan putem spune insa mult mai multe, deoarece de-a lungul timpului s-a dovedit ca acesta poate avea efecte benefice si in tratarea multor afectiuni de natura medicala. Insa de obicei el a fost folosit pentru infrumusetarea parului, a pielii si nu in ultimul rand, a unghiilor. Datorita efectului antiinflamator pe care il are uleiul de argan, acesta are roul de a hidrata pielea, parul si de a le reda acestora efectul energizant pe care il are nevoie.

Trebuie stiut ca in compozitia sa, uleiul de argan are o serie de acizi grasi (acid oleic, acid palmitic, acid stearidonic, acid linoleic, acid miristic) si nu in ultimul rand o mare concentratie de vitamina E, care au rolul de a preveni aparitia unor diferite tipuri de cancer si care amelioreaza simptomele dureroase ale artritei si reumatismului. Efectul inflamator al acestui ulei de argan poate cu usurinta sa grabeasca procesul de vindecare al tesuturilor, chiar si in cazul zgarieturilor sua al arsurilor pielii.

Inca un aspect benefic destul de important este ca uleiul de argan poate creste concentratia de sucuri gastrice si chiar a pepsinei din stomac, astfel ajutand la imbunatatirea digestiei si grabind arderea grasimilor. Nici fluxul sangvin nu este neglijat, deoarece odata cu folosirea uleiului de argan, acesta este adus la limite normale, reducandu-se nivelul de colesterol din organism si intarindu-se sistemul imunitar.

In cosmetica, acest ulei de argan este folosit pentru ingrijirea parului, deoarece acesta are rolul de a hrani parul uscat, redandu-i acestuia stralucirea de care are nevoie. Folosirea lui este destul de simpla, acesta trebuind aplicat pe toata suprafata firului de par atunci cand acesta este inca umed. El poate fi folosit si atunci cand se doreste protejarea parului impotriva razelor solare nocive uneori pentru acesta. Tratamentul cu ulei de argan poate reprezenta o solutie chiar si atunci cand scalpel uscat si mancarimile la nivelul acestuia pot provoca o stare de discomfort. Uneori si tenul gras reprezinta o problema, iar atunci cand tenul este gras, uleiul de argan poate reprezenta solutia ideala pentru netezirea si stralucirea acestuia.

Este recomandat, ca atunci cand se foloseste ulei de argan pentru hidratarea corpului, aplicarea lui sa se faca imediat dupa dus, pentru ca rezultatele sa fie unele pe masura. Si chiar si atunci cand se doreste prevenirea uscarii si craparii mainilor, se poate folosi ulei de argan, deoarece acesta reprezinta una dintre cele mai bune solutii. Uleiul de argan reprezinta o solutie pentru toate lucrurile prezentate mai sus, iar avantajul cel mai mare este reprezentat de faptul ca el este un produs naturist ce nu poate pune niciodata in pericol sanatatea.

 

1 trackback / pingback

  1. Șampon și balsam natural Herbaris - Recenzie. De ce să în încerci? - Yno.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*