Sălile de Fitness Doar Pentru Femei – Chiar Sunt Necesare?

sali-fitness-pentru-femei

Cea mai grea parte pentru mine, cand vine vorba de sport si mers la sala, este sa ma conving sa incep. Imi fac tot felul de scenarii in minte, ca sa justific de ce mai bine stau acasa. Daca nu ma descurc? Daca nu e antrenorul acolo si nu stiu sa folosesc niciunul din aparate? Daca ma vede cineva cunoscut fara machiaj si o sa creada ca sunt defapt o vrajitoare?

Si aparent, nu sunt singura care are astfel de probleme. Exista in lume comunitati intregi de femei care sunt intimidate de mersul la sala. De aceea au aparut salile de fitness exclusiv pentru femei. In Bucuresti am gasit cateva, printre cele mai remarcabile fiind: FitCurves, Isamar Lady (pe care o frecventez eu “on and off” de aproximativ un an) si Lady Fit.

Daca esti sceptica in privinta necesitati unei atfel de sali, uite cateva motive pentru care merita sa te duci la o sala exclusiv feminina:

1.Cu cat esti mai sigura pe tine, cu atat ai rezultate mai bune. Traim intr-o societate in care se asteapta de la noi sa fim in permanenta prezentabile, de aceea nu e de mirare ca multe femei nu se simt in largul lor cand sexul opus le vede transpirate, ciufulite si rosii la fata. De asemenea, e mult mai simplu sa-ti apropii si sa-ti departezi picioarele cand incerci sa-ti lucrezi muschii coapselor, atunci cand nu-ti arunca nimeni priviri cu subinteles.

de-ce-exista-sali-de-fitness-pentru-femei

Sunt o necesitate sălile de fitness pentru femei?

Secretul este sa nu faci contact vizual cu nimeni.

2.Cursuri si echipamente dedicate exclusiv femeilor. Activitatile fizice pe care le pun la dispozitie salile exclusiv feminine sunt creeate, fie ca-ti vine sa crezi sau nu, fix dupa nevoile femeilor. De aceea sunt unele sali unde nu o sa intalnesti decat echipamente pentru tonifiere, spre deosebire de cele obisnuite pentru body-building. In plus, unele mai ofera si cursuri speciale pentru gravide.

3.Atmosfera relaxata. In general, in salile mixte este un sentiment continuu de competitie, atat intre sexe cat si doar intre barbati, ceea ce poate crea o atmosfera tensionata. Salile exclusiv feminine mi se par perfecte mai ales pentru incepatori, din simplul motiv ca nu exista nicio presiune asupra ta. Trebuie doar sa indeplinesti ce ti-ai propus. Nu conteaza ca ai alergat 5 km in 60 minute, conteaza ca i-ai facut.

4.Nu ai cum sa cunosti barbati. Daca ar fi sa o luam conform tuturor revistelor de femei, in parc ce faci? Te plimbi si cunosti tipi. In mall ce faci? Shopping si cunosti tipi. La sala ce faci? Sport si evident, cunosti tipi. Daca vrei sa-ti faci exercitiile in pace, si sa “iei o pauza” de la toate activitatiile astea de zi cu zi care au ca scop final sa intalnesti tipi, poate e cazul sa incerci o sala de fitness exclusiv pentru femei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*