Afrodita Resort&Spa Băile Herculane – Da sau nu?

baile-herculane

Bună, draga mea! Acum vreo 2 săptămâni am fost în Herculane. Era și timpul să avem o mică ieșire în doi, aveam nevoie de un respiro. Băile Herculane este la o aruncătură de băț, având în vedere că facem cam o oră cu mașina. Am fost de n ori aici, este o stațiune mică, dar zona este renumită pentru aerul curat și apele termale.

Rezervarea am făcut-o direct sunând la hotelul Afrodita. Aș vrea să precizez că nu este un articol sponsorizat, ne-am cazat la hotel strict pe celebrele vouchere de vacanță.

Pentru că a fost vorba de plata voucherelor, de la recepție mi-au spus să le trimit cam 10% din valoarea rezervării prin curierat. Zis și făcut, am trimis prin Fan Courier, o parte din vouchere, cu ceva emoții ce-i drept, dar după primire, am primis un mesaj de la recepție, că au primit voucherele și că totul e în regulă.

Hotelul Afrodita Resort&Spa este un resort de 4 stele și l-am ales strict pentru că aveau piscină interioară și desigur recenzii foarte bune pe booking. Nu suntem fițoși, însă și eu și soțul meu suntem iubitori de bălăceală.

Am fost extrem de mulțumită de condițiile din hotel. Se vede că s-au investit bani, căci totul a fost ireproșabil, de la curățenie, până la masă, și atitudinea angajaților. Am primit brățări de acces, care se păstrează pe toată durata cazării, dar care sunt rezistente la apă.

Camera

Nu foarte mare, însă curățenie peste tot, mobilier nou, pat dublu, televizor, minifrigider, aer condiționat, telefon, o terasă unde puteai sta la soare și admira peisajul. Toate camerele au terasă și vedere către munte.

În baie, am avut duș, uscător de păr, tot ce trebuie pentru duș: săpun, gel de duș, cască de duș, și desigur hârtie igienică. Trebuie să spun că am avut halate de baie, papuci, un fierbător electric cu pliculețe de ceai și o apă plată cadou. Prosoapele și halatele erau super pufoase și calitative. În dulap, era un seif, unde puteai să îți pui lucrurile de valoare.

Curățenia se făcea zilnic, dna de la curățenie în fiecare zi dimineața bătea la ușă și ne întreba dacă avem nevoie de prosoape curate sau să intre să ne ia gunoiul. Într-o dimineața nu eram în cameră și am găsit prosoape noi, hârtie igienică, săpunele la baie și patul făcut (spre rușinea noastră, mulțumim dna de la curățenie.). M-am ținut să întreb la recepție, ce spray de cameră folosesc pentru că la sosire mirosea atât de bine și se păstra mirosul mult timp în cameră, dar am uitat. NOTA 10/10 PENTRU CURĂȚENIE!

Mâncarea

Există două restaurante în hotel: unul cu servire a la carte, celălalt tip bufet. Am avut micul dejun inclus și pot spune că mâncarea era super diversificată, nu s-au zgârcit la alimente, ceaiuri, cafea, lapte, etc. Puteai să mânânci cât vrei și ce vrei. NOTA 10/10! Puteai servi prânzul și cina acolo,  prețul era undeva la 60-70 lei de persoană, dar am ales să mâncăm la restaurantul cu servire a la carte.

Prânzul și cina le-am servit la  restaurantul Premiere al resortului și chiar e de 4 stele. Farfuriile arătau ca la Chefi la cuțite, iar gustul era pe măsură. Partea proastă e că nu au meniuri suficiente, totuși ar trebui să tipărească mai multe. Vineri și sâmbăta seara a fost foarte aglomerat și la un moment dat am primit doar un meniu, cu scuzele de rigoare că nu au. Însă, mâncarea a fost chiar un deliciu pentru papilele mele gustative.

Prețurile nu sunt exagerate, dar nici ieftine ca la orice restaurant. Ospătarii chiar foarte drăguți, comunicativi, zâmbitori în ciuda avalanșei de clienți. Nota 9/10, am scăzut un punct pentru lipsa meniurilor.

Piscină & Spa

Am avut accesul gratuit la această zonă. Mi-a plăcut mult că am primit 2 carduri pentru prosoape, puteam coborâ de n ori la piscină și pe baza cardurilor primeam prosoape curate pt. piscină.  Piscina e de vis, ca și întreaga zona, totul curat, aranjat cu bun gust. Apa nu este termală, doar încălzită. Nu este extrem de caldă, se putea să fie și mai caldă.

Piscina e suficient de mare încât să înoți fără probleme. Partea preferată din zona de spa, a fost jacuzzi-ul. Apa este foarte caldă în jacuzzi, relaxare totală, deci. Au chiar 2 jacuzzi-uri. Sauna era în renovări, deci nu am intrat. Nota 9/10 am scăzut un punct pentru că apa din piscină mi-aș fi dorit să fie mai caldă.

Au și o zonă specială pentru tratamente cu ape sulfuroase(contra cost), dar cum nu suntem fani miros, am zis pas. Se pot face și alte tratamente medicale, mai multe detalii veți vedea pe site-ul lor.

Parcarea

Au o parcare specială pentru clienți, pe baza unui card de acces, deci nota 10.

Lift-urile

Sunt modernizate și merg ireproșabil. Noi am fost cazați la etajul 1, dar tot hotelul are vreo 10 etaje.

Personal

Toți angajații au fost binevoitori, cu zâmbetul pe buze, chiar ne-am simțit foarte bine.

P.S La baza recepției, e un caffe and lounge, cu o terasa în fața hotelului, unde am băut cel mai bun capuccino ever. Dacă sunteți prin Herculane, nu ezitați să beți acolo o cafea sau un cappucino.

Ce poți vedea la băile herculane?

Este un orășel micuț, nu ai multe de văzut, din păcate toate clădirile istorice sunt într-o stare de degradare vizibilă. Parcul din fața hotelului Afrodita avea bănci rupte, totul cred că de pe vremea lui Ceașcă. Domnule primar, faceți ceva, totuși e o zonă cunoscută pentru aerul puternic ionizat, pentru apele termale și sulfuroase

. Aaa, și faceți ceva cu câinii maidanezi, totuși e penibil, mai ales că la un moment dat au devenit agresivi cu turiștii. Puteți vizita Grota Haiducilor, Grota cu aburi, vă puteți aventura în parcul Național Domogled-Valea Cernei, vizita centrul istoric: cu Băile Imperiale Austrice, Cazinoul, Piața Hercules, ar mai fi celebrele cădițe, adică bazinele cu apă termală, care sunt din loc în loc pe marginea Cernei.

Muntele și râul Cerna creează un peisaj care îți încânta mintea și sufletul. Multă lume vine aici pentru tratamente, în plin sezon o să vedeți multă lume de vârsta a 3-a care vine la băi.

În concluzie: UN MARE DA PENTRU AFRODITA RESORT&SPA. Am avut o experiență tare plăcută la Afrodita Resort, ne-am relaxat, ne-am reîncărcăt bateriile în zona de Spa, cu siguranță ne vom reîntoarce. Chiar este un hotel de 4 stele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*