Care sunt beneficiile folosirii lotiunii de maini? De RACHAEL MORAN

lotiuni

Lotiunea de maini trebuie  folosita zilnic de fiecare dintre noi. Mainile tale sunt supuse unui efort uimitor la serviciu, astfel ca pielea este expusa in mod constant unui proces de uscare, microbilor si razelor nocive ale soarelui.

Prin ingrijirea zilnica cu lotiune de maini pielea mainilor si degetelor tale va fi mai supla si mai sanatoasa.

Umiditate

Principalul beneficiu al utilizarii lotiunii de maini consta in mentinerea unei umiditati adecvate a acestora. Lotiunea de maini previne uscarea, fisurarea si imbolnavirea pielii. Vasele de sange din palme si degete sunt mici comparativ cu celelalte parti ale corpului astfel ca mainile se usuca mult mai usor decat celelate zone corporale.

Acoperind pielea cu lotiuni care folosesc formule specifice pentru maini, care au nevoie de mai mult ulei si umiditate decat fata sau corpul, te ajuta sa previi uscarea lor.

Protectia solara

Mainile tale sunt expuse frecvent razelor distrugatoare ale soarelui. Lotiunea de maini ofera pielii protectie solara impotriva cancerului de piele prevenind aparitia pe maini a petelor maro odata cu inaintarea in varsta. Selectati o lotiune de maini cu PH 15 sau mai mare si aplicati-o regulat pentru a feri mainile de razele sorelui si pentru a evita imbatranirea lor prematura.

Infuzii

Infuzia unor ingrediente naturale in continutul lotiunilor poate avea efecte benefice pentru maini. Diferitele ierburi in combinatie cu anumite alimente  pot ajuta in rezolvarea unor probleme.

De exemplu, camforul, lavanda si un catel de usturoi calmeaza durerea.

Reteta dupa St.John stimuleaza nervii din varful degetelor.

Menta, macesele si salvia au vitamina A, care hraneste pielea. Macesele si papadia contin vitamina E. Chiar si infuzia unei vitamine E sintetice este buna pentru cicatrici, inflamatii si riduri.

Reinnoire

Alte lotiuni de maini protejeaza pielea prin reinnoirea celulelor sale dand pielii un aspect de prospetime, sanatate si vigoare.

Cautati lotiuni de maini care contin acid salicilic sau acid glicolic numit si beta hidroxi acid pentru a ajuta celulele pielii sa se regenereze rapid si consistent. Vitamina C poate face pielea mainilor mai luminoasa si mai tanara. Lotiunile care au la baza peptide stimuleaza cresterea colagenului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*