De ce să nu folosim pastile pentru celulita?

depresie tratament celulita

Se spune că de cele mai multe ori răul este invitat de om în viața sa cu cel mai mare drag. Uneori chiar i se mai deschide și politicos ușa, făcându-i-se loc ușor ușor în toate aspectele vieții sale. Prin mâncare, prin băutură, prin droguri, dependențe de tot felul..și chiar prin pastile de slăbit.

Ele normal ar trebui să scape victima de grăsimea depusă de-a lungul timpului în mod vizibil pe șolduri, coapse și burtă, să o facă mai sveltă, eventual cu o stimă crescută de sine și cu o rezistență la efort considerabil crescută, eventual să o facă să plutească pe un norișor al iluziilor vândute de panourile publicitare care iau ochii cu formele perfecte afișate ostentativ la fiecare colț de stradă. Și așa ajungem să fim sclavi ai propriilor noastre dorințe, care ne consumă din interior și ne macină sănătatea fizică și psihică (vezi aici cateva exemple)

Depresie

Există anumite tipuri de pastile de slăbit, denumite anorexigene (diminuează pofta de mâncare), care de cele mai multe ori, fac mai mult rău decât bine. Printre cele mai cunoscute asemenea tipuri de pastile am găsit și produsul denumit Regenon, care se ia numai pe prescripție medicală (din fericire) și se adresează pacienților cu obezitate morbidă sau care au nevoie neapărată să slăbească mult într-un timp cât mai scurt, cum ar fi în cazul unei operații care trebuie făcută cât mai urgent.

depresie tratament celulita

După o utilizare îndelungată provoacă depresie, care se manifestă printr-o diminuare constantă a interesului sau a plăcerii. De cele mai multe ori, cei care suferă de depresie vor ajunge să nu mai iasă din casă, să se autoizoleze și nici măcar să nu își mai acorde timp activităților care înainte le făcea o imensă plăcere. Ajung practic o umbră a ceea ce au fost înainte. Aceștia reușesc să slăbească, dar motivația care i-a făcut să ia această decizie a dispărut odată cu kilogramele în minus.

Dependență

Printre celelalte reacții adverse, Regenon mai provoacă și dependență, care merge mână în mână cu rezistența dobândită la medicament și sindromul de abstinență. Aceste reacții adverse arată că sistemul nervos central a fost afectat, că întreaga sa activitate a fost dată peste cap și că vor urma lungi șiruri de neplăceri pentru pacient și familia sa până când acesta va reuși să își revină din starea actuală. Vorba aia: a cădea din lac în puț!

Tendințe sinucigașe

Acomplia, un alt medicament pentru celulită, adresat pentru tratamentul pacienților obezi sau supraponderali nu are o reputație prea bună din cauza efectelor sale adverse care pot să culmineze cu momentul în care pacientul se sinucide. Cu toate acestea, se menționează clar în prospect că nu trebuie luat Acomplia dacă suferiți de depresie.

Cu toate acestea, este posibil ca simpla administrare a medicamentului să producă acest efect care v-ar putea pune viața în pericol. Și celelalte efecte adverse precum tremor, transpirații nocturne, atacuri de panică, neliniște, furie, agresivitate, paranoia și chiar halucinații (la 1 din 1000 de cazuri) nu ajută cu nimic îmbunătățirea situației critice în care e posibil să vă luați dacă vă tentează o cură de aceasta de tip șoc.

Efecte grave la nivel fizic

Mai sus am vorbit numai despre efectele care se produc la nivel psihic în urma consumului de pastile de slăbit. Credeați că nu sunt și efecte la nivel fizic? Vă înșelați! Și încă câte sunt!

Începem cu durerile de cap, amețelile, palpitațiile, creșterea tensiunii arteriale, transpirație abundentă și terminăm cu creșterea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral, diaree, flatulență, căderea părului, febră etc. Dovada că corpul de vis vine cu un preț de plătit.

Concluzii

Nu cred că au sunat tocmai încurajator toate efectele adverse enumerate mai sus. Parcă nu vă mai simțiti așa de deranjate de colăceii de pe burtă, și parcă, dacă stați să vă uitați mai bine, nici măcar nu se văd.

Până și abonamentul la sală începe să sune mai bine! Starea de bine și mai ales sănătatea psihică sunt fundamentele pentru ca un om să se simtă împlinit. Măsurile perfecte, de model, sunt ceva opțional. Cu toate acestea, dacă doriți să schimbați ceva în viața dumneavoastră vă puteți lua puțin timp liber și bucura de activități în aer liber, oricât de puține ar fi ele.

1 trackback / pingback

  1. Vara aceasta, scapă de celulită! - Yno.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*