Descopera beneficiile si riscurile masajului cu ventuze

ventuze medicinale

Cu toate ca tehnica de masaj realizat cu ventuze medicinale este recunoscuta de mii de ani in lume, in ultimii ani a prins mult mai multa amploare. Din ce in ce mai multe persoane viziteaza saloanele de masaj pentru a beneficia de astfel de sedinte, intocmai pentru a scapa de anumite afectiuni, insa si de a se relaxa pe deplin.

ventuze medicinale

Terapia cu ventuze medicinale este frecvent folosita de Medicina Traditionala Chineza (MTC) de mai mult de 2500 de ani. Aceasta reprezinta o alternativa excelenta de a trata anumite afectiuni, de a diminua durerile musculare, de a scapa de celulita, insa si multe altele. Cu toate acestea, din nefericire, nu toate persoanele pot beneficia de astfel de tratamente. Tocmai din acest motiv, in acest articol vor fi mentionate si care sunt afectiunile ce nu permit beneficierea unui masaj cu ventuze medicinale.

Cum functioneaza aceste ventuze medicinale?

Putine persoane cunosc faptul ca primele ventuze aparute vreodata in urma cu mii de ani in urma, erau confectionate din corn de animal. Mai apoi, oamenii au inceput sa le realizeze din tulpina de bambus, ceramica si alama. In prezent insa, sunt cel mai frecvent utilizate cele din sticla, plastic si silicon. Cele folosite in trecut erau de forma unui pahar; se incalzea aerul din interiorul ventuzei cu o flacara, dupa care se aplica pe piele. Vidul care se creeaza produec o suctiune a pielii care este efectiv „aspirata” de ventuza. Astfel, sangele este pus in miscare si totodata sunt eliberate toxinele din organism.

Ce boli si afectiuni trateaza masajul cu ventuze

Fara nicio urma de indoiala, ventuzele medicinale, atunci cand sunt utilizate de o persoana specializata, aduc o multitudine de beneficii organsimului. Printre cele mai importante afectiuni ce pot fi tratate prin astfel de sedinte sunt durerile intercostale, spondilozele cervicale, lombare, dar si contracturile musculare. Tototodata, acestea sunt utilizate si pentru diminuarea anumitor afectiuni respiratorii, printre care se numara tusea, bronsita, asmul, insa si problemele digestive, starile de voma, constipatia sau diareea.

Chiar si persoanele care au suferit in trecut de un atac cerebral apeleaza la masajul cu ventuze pentru a ajuta la recuperare. Inclusiv anemia, problemele sexuale, cistita si problemele menstruale se vor diminua dupa cateva sedinte de masaj cu ventuze.

Foarte multe doamne si domnisoare au inceput sa viziteze saloanele de masaj intocmai pentru a scapa de celulita. Inca de la prima vizita se vor resimti si rezultatele. Astfel, in doar cateva sedinte, celulita de pe corp va fi aproape inexistenta.

De asemenea, masajul cu ventuze este recomandat si persoanelor nelinistite, depresive sau anxioase. Inca de l aprima sedinta, somnul va fi mai odihnitor, astfel ca organismul va fi mai relaxat.

Cu toate acestea, din pacate, nu orice persoana are posibilitatea e a beneficia de astfel de sedinte. Printre acestea se numara femeile insarcinate, cei care sufera de diverse boli dermatologice, bolnavii psihic, himertensivii, cei care sufera de tulburari de coagulare, insa si multe altele.

Masajul cu ventuze este o tehnica de care din ce in ce mai multe persone beneficiaza, iar asta doar datorita numeroaselor beneficii pe care le prezinta.

 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*