
Terapia cu ventuze este extrem de populara si de apreciata inca din timpurile mai vechi si totusi inca sunt unele persoane care se indoiesc cu privire la beneficiile acestei tehnici. Cu toate acestea, daca efectele nu ar fi intr-adevar vizibile, nimeni nu ar mai opta pentru aceasta tehnica de masaj. Astfel, in cele ce urmeaza vom dezbate acest subiect: cat este de eficienta sau de ineficienta tehnica de masaj cu ventuze.
Specialistii au realizat, de altfel, o multitudine de asemanari intre beneficiile rezulatte in urma unei sedinte de masaj cu ventuze si a unei sedinte de acupunctura. Cu toate acestea, studiile au aratat ca ventuzoterapia actioneaza pe mult mai multe planuri. Un celebru consultant Feng Shui la Centrul de Sanatate si Viata Armonia din Bucuresti pe nume Doina Ficu, care este de altfel si tehnician maseur, declara faptul ca „Aplicate la locul si momentul potrivit, ventuzeel ajuta la deblocarea sistemului muscular si a celui energetic. Terapia imbunatateste circulatia sangvina, amelioreaza rapid racelile, nevralgiile, dar ajuta si la relaxarea sistemului nervos si intarirea imunitatii.”.
Ce ne arata semnele de la terapia cu ventuze
Terapia cu ventuze, fara niciourma de indoiala, trateaza foarte multe boli, atat respiratorii, cat si digestive, insa si multe altele. Cert e insa ca doar atunci cand sedintele sunt realizate de un specialist, rezultatele sunt intr-adevar pe masura. De altfel, in majoritatea cazurilor, rezultatele se simt chiar dupa prima sedinta. Daca insa acestea se vor realiza in mod consatnt, cum sugereaza si specialistul, se va ajunge si la rezultatul mult asteptat in cele din urma.
Cele mai multe persoane care viziteaza saloanele de masaj realizat cu ventuze o fac pentru a scapa de celulita. Aceasta tehnica ajuta foarte mult la indepartarea celulitei, insa si de a catifela pielea. Inca de la prima sesinta se va simti o diferenta in bine.
Cu toate acestea, haideti sa aflam si ce ne spun mai exact semnele de sub ventuze. Pentru inceput, este foarte important de clarificat faptul ca acestea nu trebuie sa fie lasate sa actioneze mai mult de 30 de minute pentru ca exista riscul de a se invineti pielea. Cu toate acestea, in momentul in care ventuzele sunt indepartate, pielea prinde pentru cateva momente diverse nuante. Fiecare dintre acestea, de altfel, semnifica ceva anume.
Daca pacientul incepe sa simta o durere arzatoare, si o oarecare slabiciune, inseamna ca in acele locuri in care ventuzele au fost aplicate,sunt si probleme. Astfel, in acest caz, ventuzele trebuie mutate pe o alta zona.
Daca insa pacientul are o senzatie de caldura care se extinde, iar mai apoi urmeaza una de confort, este o senzatie perfect normala ce nu ar trebui sa ingrijoreze pe nimeni.
Daca insa apar semne de culoare violet-inchise, pacientul are o circulatie redusa a sangelui.
Daca apar semne violete cu pete, acesta are o raceala care se raspandeste.
Daca insa apar semne de culoare rosu aprins, pacientul sufera de insuficienta sanguina.
Daca apar semne de culoare alb-cenusie si sunt reci la pipait, pacientul sufera de umezeala patologica.
Daca apar semne de culoare rosu-inchis, persoana in cauza sufera de hiperlipidemie sau de temperatura.
Asadar, tehnica de masaj cu ventuze nu este sub nicio forma un mit, intocmai pentru ca aduce multiple beneficii organismului.
Lasă un răspuns