Cupa menstruala – o alternativa recomandata de catre specialisti

Cupa menstruala este o modalitate de a te proteja pe tot parcursul perioadei menstruale, care vine cu o multitudine de avantaje atunci cand o veti folosi. Insa, inainte de a merge sa achizitionati un astfele de dispozitiv, trebuie sa cunoasteti mai multe informatii despre aceasta. Astfel, trebuie spus ca forma acesteia este de clopotel si se realizeaza din silicon medical.

Ce mai trebuie spus despre aceasta este faptul ca asigura o protective cat se poate de buna impotriva scurgerilor menstruale ce ar putea sa apara. De asemenea, trebuie specificat si faptul ca aceasta are o capacitate destul de mare si colecteaza o cantiate de 3 ori mai mare decat o face un absorbant/tampon.

Igiena intima a unei femei este importanta, tocmai de aceea, cupa menstruala are grija ca dumneavoastra sa aveti parte de momente in care sa fiti protejata. Se poate utiliza in oricare dintre zilele din perioada menstruatiei, nu doar in zilele cu un flux menstrual mai redus.

Ce spun specialistii si studiile despre utilizarea cupei menstruale?

Multor femei li se pare un lucru greu de realizat, insa, acest lucru se intampla la inceput. Dupa cateva utilizari nu va mai fi asa de greu. Va veti obisnui cu aceasta si nu vi se va mai parea nimic greu. Ai putea sa incerci sa vezi cum ti se pare, iar apoi sa te decizi daca vei continua sa o utilizezi sau nu. Totul depinde de tine.

Pe de alta parte, daca ati mai utilizat pana acum tampoane intravaginale, nu vi se va mai parea un lucru greu de realizat. Dimpotriva. Va fi mai usor de folosit si in scurt timp va veti obisnui si cu acesta.

Despre cupa menstruala, specialistii spun ca este ceva mai sigura fata de un tampon intern, ceea ce este adevarat. Asta pentru ca riscul sa te expui complicatiilor va fi unul mai scazut. Dintre aceste complicatii face parte si ,,sindromul de soc toxic”.

Conform unui studiu, femeile care au utilizat cupa menstruala au avut mai putine iritatii in zona intima fata de cele care au folosti tampoane. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca o cupa menstruala se va goli de 2-3 ori pe zi si nu se va tine aproape de 11 ore. Asta pentru a nu creste riscul aparitiei iritatiilor sau infectiilor.

Produs reutilizabil pentru menstruatie

Ce mai trebuie stiut despre aceasta este faptul ca este de 2 feluri. Mai exact, este vorba despre acele cupe menstruale care se pot reutiliza, dar si cele care sunt de unica folosinta. Astfel ca, in functie de necesitatile si preferintele dumneavoastra va puteti orienta spre acele exemplare de care considerati ca aveti nevoie. Despre cupele menstruale trebuie spus faptul ca prezinta multe beneficii incepand de la partea financiara si pana la confortul, igiena, dar si sanatatea dumneavoastra.

Asadar, despre cupa menstruala se spun numai lucruri de bine si prezinta popularitate in randul metodelor de protectie in perioada menstruala. Si sunt aspecte demne de luat in considerare pentru o investitie care merita cu adevarat. Acest lucru este confirmat si de catre specialisti, nefiind un lucru la intamplare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*