In varful piramidei

document-vechi

Grupul Bilderberg s-a reunit ieri la Watford in Anglia, pentru a 61 data. Fondat in 1954, este considerat cea mai influenta oeganizatie din lume. Nu vreau sa fac o recenzie a celor aparute pe net de-a lungul vremii desore aceasta organizatie. Gasiti destule pe varu’ goagle.

Sunt insa curioasa ce secrete ascund, ce hotarari iau, ce vorbesc intre ei. As muri sa aflu in ce masura ne influenteaza destinele. Sa fie 20% sau 100%? Cat din ceea ce ni se intampla acum, la nivel global este la voia intamplarii si cat este decizia unor oameni din umbra sau de ce nu , din lumina televiziunilor, care dicteaza pas cu pas ce urmeaza sa se intample?

Acum ceva timp , am avut ocazia sa intru in casa cuiva care murise. Sotia decedatului era prietena buna cu bunica-mea si ma rugase sa o ajut sa faca ordine in biblioteca sotului ei. Avea o colectie impresionanta de carti vechi si documente ce sincer, cred ca isi aveau locul intr-un muzeu si nu intr-o casa. Documente datate 1600-1700, desene vechi, picturi neintramate si tot felul de asemenea comori. La un moment dat, m-am urcat pe scara ca sa ajung la cel mai inalt raft al bibliotecii (si era inalta pentru ca fusese facuta pe comanda si camerele din vila respectiva erau foarte inalte, stil vechi). am dat de o cutie de carton, mica si prafuita. Am deschis-o si inauntru se afla un fel de sort micut si o tichiuta cum poarta evreii. Frumoase si colorate, pareau niste bijuterii. Doamna a zis ca probabil le primise candva de la un prieten evreu care-i aducea mai mereu diverse documente gasite prin alte colturi de lume.

Am continuat sa facem curat in biblioteca , cand am gasit o agenda mare, veche si in ea o hartie impaturita , avand pe ea scrisul sotului doamnei. Ei bine, hartia aia mi-a schimbat putin perceptia despre felul in care ne vedem noi proprii stapani ai destinelor noastre. Pe ea erau trecute peste 100 de nume , cu adrese si numere de telefon. Persoanele din lista insemnau creme de la creme du Roumanie. Actori, regizori, directori de banci, guvernatori , politicieni dintre cei batrani nu d’astia tineri, oameni de afaceri aflati in top 5, oameni de televiziune samd. Nu exista nici macar un nume de pe lista de care sa nu fi auzit. Erau scrise in dreptul fiecaruia sumele donate organizatiei Masonice de-a lungul unui an, precum si alte cifre despre care nu stiu ce ar putea insemna. Numele batranului domn decedat aparea si el pe lista si la fel ca si la ceilalti, adresa si numarul de telefon. Sortul gasit si tichia erau insemnele sale care-l aratau ca facand parte din organizatia respectiva.

La rugamintea doamnei am pastrat hartia. Deocamdata inca nu m-am hotarat ce voi face cu ea , dar este o marturie a faptului ca nici o clipa nu ne decidem soarta singuri , nici la nivel de tara si nicidecum la nivel mondial.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*