Dieta Detoxifiantă – Sfaturi Utile

dieta-detoxifianta

Acum ca au trecut sarbatorile bogate, in excese alimentare, si fiecare dintre noi si-a reluat activitatea este bine venita si chiar recomandata o dieta de detoxifiere deoarece sanatatea organismului nostru depinde de raportul dintre cantitatea de toxine ingerite si cea de toxine eliminate. Detoxifierea inseamna, de fapt, eliminarea toxinelor din organism adica a substantelor nocive care provin din produsele alimentare si din procesele digestive.

In continuare echipa eCumSa va da cateva sfaturi utile despre cum si cand se face dieta detoxifianta.

Sfaturi despre dieta detoxifiantă

Organele la nivelul carora se elimina toxinele din organism sunt plamanii, rinichii, ficatul si intestinul ( organele excretoare). In cazul in care cantitatea toxinelor ingerite este mai mare decat cea a celor eliminate, acestea se depoziteaza pe tesuturi intoxicand astfel organismul si creand conditii favorabile pentru aparitia diferitelor boli. Acest dezechilibru poate aparea din cauza unei alimentatii incorecte sau din cauza unor probleme la nivelul organelor excretoare. Pentru a ramane sanatosi este recomandat sa faceti diete detoxifiante mai ales in anumite periode, cele mai indicate fiind:

  • dupa sarbatori si dupa concediu ( dupa fiecare perioada de excese alimentare este recomandata o dieta detoxifianta);
  • toamna, pentru a consolida sistemul imunitar astfel incat organismul sa fie rezistent si sa poate trece cu usurinta peste virusii racelilor;
  • primavara, pentru a purifica organismul de alimentatia bogata in calorii consumata in timpul iernii;
  • la inceputul unui program de pierdere in greutate deoarece ajuta la imbunatatirea si la pastrarea rezultatelor.

deta-sanatoasa-pentru-detoxifiere

NU incepeti o dieta detoxifianta daca suferiti de retentie de apa, balonare sau constipatie; aceste probleme trebuiesc rezolvate inainte de a incepe dieta.

Printre beneficiile unei diete detoxifiante se numara imbunatatirea activitatii intestinale, eliminarea lichidelor ( si deci indepartarea celulitei) si reducerea balonarii. Dieta de detoxifiere purifica organismul si tinde sa „usuce” masa de grasime diminuand, astfel, greutatea si ajutand la o remodelare corporala. In plus, pe durata dietei, organismul va elimina mai putine toxine si nu va mai fi suprasolicitat, prin urmare acesta va fi mult mai reactiv ca raspuns la alergii, rinite, dermatite, etc.

O dieta detoxifianta prevede un consum ridicat de fructe si legume atat proaspete cat si coapte, dar nu prajite, pentru a remineraliza intestinul si consumul ridicat de ceaiuri( ceai verde) fara adaos de zahar pentru a drena toxinele. Este recomandat consumul a cel putin 1,5 l de apa pe zi si, dupa cateva zile, puteti reveni treptat la dieta normala prin introducerea cerealelor, pestelui, oualor, branzeturilor si a carnii. Pentru a obtine rezultate optime este necesara schimbarea stilului de viata, fara excese de alcool, fumat sau alimentatie incorecta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*