Să fie lumină VINTAGE – Cum au fost imbentate becurile

aparitia-becurilor

Și a fost o mare de întuneric. Iar Dumnezeu a spus: SĂ SE FACĂ LUMINĂ! Astfel zilele au avut un paznic de nădejde soarele, în timp ce nopțile erau străjuite de lumina lunii și a stelelor.

De la facerea lumii și până în prezent, oamenii au căutat mereu să ajungă un soare, aducând lumina acestuia în case. La început sub formă de torțe, lumina mult dorită a avansat până la becul cu incandescență inventat de Thomas Edison în anul 1879. Astăzi ne bucurăm de energie electrică la discreție, iar lumina nu mai este o problemă.

Că tot vorbeam de lumină și becurile inventate de Thomas Edison, vă propun să ne aventurăm acum câteva sute de ani, pe când Edison aducea pentru prima oară mult doritele becuri.

Așa-i că becurile de acum sute de ani aveau farmecul lor?

Dacă vreți să știți, puteți retrăi bucuria acelor timpuri cu noile becuri vintage care sunt plusul de originalitate pe care îl căutai pentru casa ta. Cu siguranță, combinația de nou cu vintage va crea un aer altfel încăperii pe care ai ales să o luminezi. Într-o eră supratehnologizată, obiectele vintage sunt la mare căutare, iar nevoia de neconvențional se vede în modul în care alegem să ne decorăm casa.

Prețul unui becului Vintage

cum-au-fost-inventate-becurile

Puțin mai scumpe decât un bec obișnuit, în jur de aproximativ 14 lei un bec Edison va recrea atmosfera anilor 1900, ale primelor becuri inventate. Becurile vintage reproduc în totalitate forma filamentului de la 1900, și pe lângă design-ul atrăgător, oferă 2500 de ore de iluminat.

Becurile vintage se folosesc în corpuri de iluminat care nu maschează frumusețea lor, și am văzut multe localuri cu astfel de surse de iluminat.

Becurile Edison sunt și prietenoase cu mediul, sunt concepute pentru un consum redus de electricitate 40W, și datorită filamentului luminos, particulele de lumină degajă suficientă lumină pentru un spațiu destul de mare.  Se pot folosi la veioza copilului, căci emană o lumină plăcută, care nu deranjează ochii, și nu veți avea grija suprasolicitării pe timp de noapte.

O astfel de sursă de iluminat creează o atmosferă intimă, misterioasă, neconvențională și sunt la îndemână noastră. Pentru mai multe idei de becuri vintage vă invit pe site-ul SavElectro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*