Lapte granulat pentru vending – avantajele utilizarii

Lapte granulat pentru vending sau lapte praf? Care tip de lapte este mai potrivit a fi utilizat in aparatele de cafea? Ei bine, despre aceste doua tipuri de lapte vom discuta in randurile urmatoare dar si despre diferenta dintre lapte praf si coffee creamer. Care este mai potrivit pentru a fi utilizat in automatele de cafea.

Dupa cum foarte bine stim, aparatele de cafea functioneaza doar cu lapte praf sau granulat si nu veti intalni automate care sa foloseasca lapte UHT. Laptele praf/granulat permite prepararea bauturilor ce contin lapte (cappuccino/latte) indiferent de temperatura exterioara iar sansele ca acesta sa se altereze sunt foarte mici.

Pentru a asigura buna functionare a aparatului de cafea este indicat sa folositi produse din gama profesionala, special gandite pentru aparatele de vending. Aici ma refer atat la laptele praf cat si la cafeaua boabe sau la produsele cu dizolvare instant precum cappuccino, ciocolata calda sau ceai.

Acest tip de produse le veti gasi doar in magazinele specializate iar unul dintre acestea este coffeepoint.ro care pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse pentru vending dar si piese de schimb sau servicii de mentenanta a aparatelor de cafea.

Lapte granulat pentru vending vs. lapte praf

Principala diferenta dintre un lapte granulat pentru vending si un lapte praf este granulometria produsului. Laptele granulat este prezentat, dupa cum sugereaza si numele, sub forma unor granule care au o dizolvare instanta atunci cand intra in contact cu lichidul fierbinte.

Laptele praf este o pudra fina care se dizolva extrem de rapid insa, daca nu este un lapte de calitate, poate crea depuneri pe instalatia aparatului. Unul din cele mai apreciate branduri de lapte praf pentru vending este Ristora (gasiti pe coffeepoint.ro). Produsele acestui brand sunt special create pentru a fi folosite in aparatele de cafea si nu creeaza depuneri nici pe instalatia aparatului dar nici la fundul paharului, dupa ce clientul isi comanda o bautura.

Cei de la Ristora ofera produse de calitate si veti gasi atat lapte praf cat si lapte granulat pentru vending. Iar daca tot vorbim despre branduri profesionale, recomand si laptele granulate de la Prolait, unul din cele mai apreciate branduri si recomandate de operatorii de vending.

Laptele, fie granulat fie praf este folosit doar pentru prepararea bauturilor ce contin lapte – cappuccino, macchiato, latte, cafea cu lapte. Un lapte granulat pentru vending de calitate nu va schimba gustul bauturilor ci va oferi un plus de cremozitate si spuma.

Diferenta dintre lapte praf si coffee creamer

Foarte multe persoane au impresia ca laptele praf si coffee creamer sunt acelasi tip de produse insa haideti sa vedem care sunt diferentele dintre acestea.

In primul rand – INGREDIENTELE. Coffee creamer este o alternativa pentru laptele praf deoarece nu contine proteina din lapte de origine animala si de cele mai multe ori, coffee creamer contine zahar si schimba gustul bauturilor preparate. Cantitatea de zahar continuta de un lapte praf sau granulat este mult mai mica decat cea continuta de coffee creamer.

Laptele praf contine mai putine calorii decat aceeasi cantitate de coffee creamer deoarece are un continut mai scazut de zahar iar un coffee creamer este mai putin sanatos decat un lapte praf.

Coffee creamer este un produs intens procesat pe cand laptele praf/granulat este obtinut prin evaporarea continutului lichid din laptele de vaca.

Un produs de tipul coffee creamer este recomandat persoanelor care au intoleranta la lactoza dar, totodata, nu este recomandat persoanelor care sufera sau sunt predispuse la diabet.

Care este cel mai bun lapte granulat pentru vending?

Laptele granulat este un produs care necesita o atentie sporita atunci cand il alegeti pentru aparatele de vending si nu numai. Atunci cand este folosit intr-un aparat de vending trebuie sa va asigurati ca alegeti un produs care nu se depune pe instalatia aparatelor de cafea.

Un produs bun trebuie sa aiba o dizolvare rapida, instanta, atunci cand intra in contact cu lichidul fierbinte. Un lapte granulat pentru vending de inalta calitate nu are voie sa schimbe gustul cafelei ci trebuie sa ofere cremozitate si spuma densa pentru a oferi clientilor o bautura intensa si gustoasa.

Mai devreme aminteam brandul Prolait pentru laptele granulat iar unul din cele mai bune produse ale lor este Topping Blue.

Topping Blue de la Prolait are o concentratie de 30% lapte degresat, se dizolva instant atunci cand ajunge in paharul clientului si nu creeaza depuneri pe mecanismele automatului de cafea. Pentru a obtine bauturi gustoase, cu o cremozitate perfecta este bine sa folositi cantitatea de lapte praf recomandata de producator.

De exemplu, pentru Topping Blue producatorii recomanda utilizarea a 6 grame de produs granulat pentru 50-100 ml de lichid.

Un alt sortiment de lapte granulat pentru vending de la Prolait este Topping Giallo, prezentat in pungi de 500 grame si ofera bauturilor o spuma densa si cremozitate perfecta. Pentru acest sortiment producatorii recomanda 3-7 grame de lapte pentru 50-100 ml de cafea (lichid).

Laptele granulat poate fi folosit atat in aparatele de vending cat si acasa sau la birou deoarece este extrem de usor de folosit, se dizolva instant, ofera cremozitate cafelei si nu necesita pastrarea in conditii speciale de temperatura

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*