Nivelul de feritina scăzut poate cauza caderea parului

Feritina scăzuta (fierul depozitat) este unul dintre cele mai comune cauze ale pierderii parului la femei. Dând faptul ca feritina scazuta reprezintă o problemă comuna la oamenii cu hipertiroidism, este important să-ți testezi nivelul de fier din organism, inclusiv nivelul de feritina, în special dacă experimentezi căderea parului. Nu este suficient să-ți spună doctorul ca nivelul de fier este unul „normal”. Nivelul de feritina nu este tot timpul testat.

Obtine o copie a rezultatului de labolator pentru a te asigura ca feritina a fost testata în mod specific. Chiar dacă feritina se incadreaza la nivelul optim, asta nu înseamnă ca ea are un nivel optim.

Tratarea nivelului scăzut de feritina a fost o alta piesa importanța în rezolvarea caderii parului. Nu m-a surprins deloc faptul ca am avut nivelul scăzut de feritina, dând faptul ca ciclul meu menstrual a fost unul neregulat (un alt simptom al hipertiroidismului), iar în toți acești ani, doctorii nu m-au testat sa vadă dacă nivelul meu este unul scăzut.

Am încercat diferite suplimente de fier și multe dintre ele mi-au dat indigestii, incluzant gaze, crampe stomacale și constipatie. Având o istorie foarte lunga de constipatie, acesta a fost ultimul lucru de care mai aveam nevoie. Unele din ele ajutau si in tratamentul celulitei.

Personal am descoperit ca fierul sub forma de concentrat de ficat făcut de firma Carlson Labs Buffalo Liver, funcționează de minune pentru corpul meu. Doctorul mi-a testat cu regularitate nivelul de fier din corp, inclusiv nivelul de feritina pentru a se asigura ca iau doza necesara de suplimente de fier pentru corpul meu și ca nu fac supradoza (lucru ce poate fi foarte periculos).

Iau cu grija suplimente de fier, inclusiv multivitaminte cu fier, la 3 ore distanța de medicamentul pentru tiroida, pentru a ma asigura ca fierul nu interactioneaza cu absorbtia medicamentului de tiroida.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*